Inzetbaarheid

Je kunt mij inzetten als:

ontrafelaar:
vaak wordt er direct een oplossing gezocht voor het vraagstuk dat er ligt. Niet zelden is het een oplossing voor de symptomen die zich zichtbaar uiten bijvoorbeeld dmv ‘gedoe’ in het team. Als ontrafelaar ga ik samen met directie, management, leidinggevende en/of het team op zoek wat het mogelijke (nog niet zichtbare) probleem kan zijn die deze symptomen veroorzaakt. Dit doen we aan de hand van een uitgebreide intake en een probleem-oriëntatiefase. Pas na consensus over het probleem, gaan we op zoek naar de mogelijke oplossingen en de uit te voeren actie. De ervaring van deze gezamenlijke aanpak leert dat het de betrokkenheid van de probleemeigenaren vergroot en de bereidheid om zich daarna samen in te zetten voor de oplossing groter is. De oplossing en mogelijk bijbehorende interventies of acties zijn duurzaam.
Ontrafelsessies worden vaak ingezet na een medewerkersonderzoek of bij specifieke vraagstukken zoals hoog ziekteverzuim, onrust in het team, onduidelijkheid in opdrachtgever- /opdrachtnemerschap.

trainer:
de trainingen die ik ontwikkel zijn altijd gericht op bewustwording en persoonlijke groei. Het is leren, doen, ervaren en toepassen. Mijn kracht zit in het creëren van een ontspannen sfeer waarin mensen de vrijheid voelen om zich kwetsbaar op te stellen.
Trainingen die ik geef zijn onder andere: Motiverende gespreksvoering, feedforward (inclusief elkaar aanspreken/ confronteren). Maar ook andere trainingen op het gebied van leiderschap, persoonlijke en daarmee professionele ontwikkeling kunnen op maat worden gemaakt.

executive coach:
Als executive coach begeleid en ondersteun ik het ontwikkelproces van directie, managers en leidinggevenden. De coaching betreft meestal een samenwerking voor langere tijd. Vooraf en tussendoor stemmen we goed af wat er nodig is en hoe we er invulling aan willen geven. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling is de kern vanuit waar we werken.

begeleider intervisie.


facilitator:
over all ben ik een facilitator. Faciliteren betekent: vergemakkelijken, vereenvoudigen. Daarbij is het belangrijk om in groeps- en individuele processen de kennis die in de groep en/of persoon aanwezig is naar voren te brengen. Doel is om het team of de persoon sterker te maken. Dit behoeft een gedetailleerde kijk op de manieren waarop individuen en groepen interactie hebben. De rol van een facilitator kan vergeleken worden met die van een orkestdirigent – het beste van de individuele instrumenten in gezamenlijkheid naar boven halen